Op een morgen….Ik hoorde de vogels druk bezig met hun ochtendritueel en de zonnestralen kwamen binnengekropen…..dit fijne vredige gevoel werd plots doorbroken toen ik aan de Oekraïne moest denken. Ik pakte mijn telefoon en bij het openen las ik meteen Giro 555. Ik maakte direct een bedrag over naar Giro 555…..

Toen kwamen er gedachten in mijn hoofd, wat kunnen wij met de  Kristallengroep voor hen betekenen en wat gaat er bij hen door hun hoofd als ze al die verhalen horen en lezen over de Oekraïne!? Mijn hersenen stopten niet totdat  “het” idee werd geboren.

Alvorens ik dat idee kon realiseren moest ik even goedkeuring vragen. Alsof de duvel  er mee speelde, laat Ingrid tegelijkertijd aan alle groepen van Dikkie en Dik de vraag hebben gesteld om iets met de kinderen te verzinnen  voor Oekraïne. Het mooie van het hele verhaal dat de opbrengst door Dikkie en Dik zou worden VERDUBBELT !!! Mijn idee kreeg groen licht en ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en Albert Heijn opgebeld!

De manager van Albert Heijn, Bert van Brakel, kreeg ik aan de lijn. Ik heb uitgebreid mijn verhaal verteld waarom ik hen nodig had. Bert zei, ik werd vanmorgen wakker en heb natuurlijk momenteel meer van deze aanvragen, dat hij nog één of twee bellers een JA zou geven. Je hebt geluk zei  Bert dat jij de eerste bent die mij belt dus…..

Ik kreeg vervolgens zijn mailadres en kon mijn bestelling doorgeven! Ik zo blij en trots als een kind en zat te popelen om dit goede nieuws met de Kristallen te delen! Zo gezegd zo gedaan! Ik heb de kinderen in de kring geroepen. Ik startte met de vraag “wie kan mij vertellen wat er zo gaande is in de wereld? Meteen schoten de vingers de lucht in.

Ieder kreeg zo zijn of haar beurt om hun verhaal te vertellen. Echt de kinderen wisten mij bijna meer te vertellen dan ik hun zou kunnen vertellen en zo dicht bij hun gevoel bleven.

Hier wat voorbeelden:

  • S. vertelde dat ze een online shopje had geopend en armbandjes verkocht.

Hierop reageerde meteen  J. met dat hij drie euro in zijn jaszak had, stond op en gaf het haar!

  • Ja zei een ander als Nederland gaat meevechten dan ga ik dat meehelpen!

Na het gediscussieer heb ik hun verteld wat we als Kristallen gaan doen!

Ze waren dolenthousiast en iedereen zei “mag ik meehelpen?!”

Wij de Kristallen stellen een daad en daar krijgen wij kracht van vertelde ik hen.

DAADKRACHT is het woord….

Zo werd er een ambassadeur/ secretaris geboren :  Scott van Erven.

We gingen vervolgens onze bestelling doen:

  • 15 Boeren cakes
  • 15 marmer cakes
  • 120 eieren
  • 25 pakjes boter

Drie dagen later kon ik de bestelling ophalen! Elke middag hadden we vrijwilligers om de cakes te bakken. De bestellingen stroomden binnen en  de cakes waren in drie dagen uitverkocht! Scott heeft alle opbrengsten uiteindelijk bij elkaar opgeteld en kwam hij op het mooie bedrag van Maar liefst 300 euro!! Het was een hele drukke maar mooie week met veel betrokkenheid van de ouders maar zeker ook van de kinderen.

Mr van de AH, Bert van Brakel gaat nog een bedankje krijgen middels een mooie kaart gemaakt met daarop een mozaïek met de  resten van de eieren met daarin een foto erin van onze opbrengst.