Wanneer mijn collega’s en ik de kinderen uit school halen zijn sommige kinderen vol energie en andere moe van de dag. Maar met z’n allen even in de buitenlucht ontladen van school vinden ze allemaal heerlijk. Touwtje springen, fietsen, een balletje slaan, allerlei kunsten op het klimrek doen.

“Irmaaaa kijk eens wat ik kan”! 

Groot plezier wanneer je als pedagogisch medewerker een potje meevoetbalt of superbal speelt. En ik doe wel echt mee voor de winst…..alleen het lastige is dat de kinderen dat ook doen 

Tijdens het fruit eten en drinken komen meestal de moppen en raadsels voorbij, heerlijk ontspannen kletsen en veel lachen. Humor zit er soms al vroeg in.

Er wordt graag geknutseld op mijn groep, een toverstok met lintjes en veertjes, een sleutelhanger van kurk en schroeven, enz. enz De creativiteit spat er van af, zeker wanneer ik verschillende materialen neer legt en ze hun eigen idee laat uitwerken. Ik word daar zelf ook heel enthousiast van.

Mini artiesten zijn ook te vinden op de BSO, ze zingen een liedje of bedenken een dansje en ik en de andere kinderen zijn het publiek. Geweldig hoe sommige kinderen zich helemaal laten gaan op het podium.


Super dat de meeste kinderen ook heel behulpzaam zijn, ze helpen graag. Vooral het afwassen is populair en dat doen ze zelfs zo graag, dat ik een schema moest maken, zodat iedereen aan de beurt kwam! Ongelofelijk ik moest thuis altijd toevallig naar de wc als er afgewassen moest worden. 

Maar ook laatst toen ik mijn stem kwijt was, vroeg een zeer behulpzaam kind met een hele serieuze toon; “Irma waar ben je voor het laatst geweest?”……ik; Thuis…… “nou dan moet je daar gaan zoeken. Nog bedankt ik heb hem inmiddels weer gevonden ;)


Al weer bijna 4 jaar ga ik met veel plezier naar mijn werk!