Voldoe jij aan de kwaliteitseis kinderopvang?

Om als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal te mogen werken, moeten we kijken of je aan de kwaliteit voldoet. Daarom zijn bepaalde opleidingen vastgesteld als kwalitatieve opleidingen voor de kinderopvang. Over het algemeen geldt dat je met een afgeronde beroepsopleiding richting pedagogisch medewerker, of met het diploma van een studie Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of Pabo aan de slag kunt.

Wil je nog je opleiding gaan doen om in de kinderopvang te kunnen werken? Kijk op deze website naar de mogelijkheden.

 

MBO

Met een mbo-diploma kom je zeker in aanmerking voor werken in de kinderopvang. Er zijn twee speciale opleidingen gericht op de kinderopvang:

  • Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3
  • Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4

Naast deze specifieke opleidingen kun je ook met het diploma Onderwijsassistent in de kinderopvang werken. En met een mbo-opleiding Sport en Bewegen mag je in de buitenschoolse opvang werken. Voor de BSO kun je, naast deze diploma’s, ook met sport-, kunst- of docentenopleidingen aan de slag.

 HBO

Je kunt bij ons sowieso aan de slag als je een diploma hebt behaald in Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of als je de Pabo hebt afgerond. Maar met ook bijna alle sport- en kunstzinnige opleidingen kun je aan het werk op onze vestigingen voor buitenschoolse opvang! Ben je nog student? Ook jij kan aan het werk als pedagogisch medewerker. Dit kan op de BSO met 50% van je studiepunten, en op de dagopvang met 75% van je studiepunten. Op alle hbo-opleidingen in de lijst onder aan deze blog geldt dat je voorafgaande aan het laatste jaar van je opleiding kunt starten als pedagogisch medewerker. Je moet dan een bewijs van je studiepunten, of een overgangsbewijs naar het derde of vierde jaar inleveren bij ons. Er is dus genoeg reden om je studietijd aan te vullen met avontuur in de kinderopvang!

Doe de diplomacheck!

Ben je benieuwd of jouw diploma of opleiding geldig is om te werken met kinderen in de kinderopvang? Bekijk hier of jouw diploma geldig is, of met hoeveel studiepunten je aan de slag kunt.